Test Aankoop Verzekeringen gebruikt cookies om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen op de website ga je akkoord met het gebruik van cookies.

× Ik aanvaard    Meer weten →

De reisbijstandsverzekering

Waarom een reisbijstandsverzekering afsluiten?

Een reisbijstandsverzekering is niet te vergelijken met een auto- of brandverzekering. Ze biedt immers onmiddellijke bijstand. De snelheid en efficiëntie van de interventie zijn essentieel. De meeste bijstandsverleners beschikken dan ook over een klantendienst die de klok rond bereikbaar is. Bovendien maken ze vaak deel uit van een internationaal netwerk van bijstandsverleners. Je wordt geholpen door speciaal opgeleide mensen in functie van jouw probleem (technisch of medisch).


Denk je dat je voldoende gedekt bent?

Hoeveel kost het je indien je niet bent verzekerd

Welk contracttype is voor mij geschikt?

Voor je een reisbijstandscontract afsluit, beoordeel je de risico‘s waaraan je tijdens jouw vakantie zult worden blootgesteld. Een trektocht door het Amazonewoud is heel wat anders en potentieel veel gevaarlijker dan een verblijf in een vakantiepark aan de Azurenkust.

Je bezit geen voertuig of hebt al een apart bijstandscontract voertuigen of je geniet hiervan als aanvulling op jouw autoverzekering? In dat geval heb je er alle belang bij om enkel een contract bijstand personen af te sluiten.

Wat is gedekt?

De bijstandscontracten voorzien meestal twee duidelijk afgebakende domeinen:

De bijstand aan personen dekt hoofdzakelijk gezondheidsproblemen opgelopen in het buitenland

Bijstand Personen

Dekt hoofdzakelijk gezondheidsproblemen opgelopen in het buitenland:

  • ongeval
  • ziekte
  • chirurgische ingreep, ...

Maar kan ook tussenkomen in andere gevallen:

  • bijstand in geval van diefstal of verlies van bagage en bankkaarten
  • verzenden van medicijnen of dringende berichten

De meeste contracten voorzien automatisch een dekking die wereldwijd geldig is. In sommige gevallen (Allianz Europe Comfort Protection) is de dekking beperkt tot het geografische Europa en kan ze al dan niet de landen van het Middellandse-Zeegebied (Egypte, Marokko, Tunesië,...) omvatten.

De bijstand aan voertuigen dekt ongevallen, autopech and verzenden van reparatie onderdelen.

Bijstand voertuigen

Dekt:

  • ongevallen en autopech (vaak zelfs in de buurt van je woonplaats, wanneer je helemaal niet op reis bent) - verzenden van noodzakelijke onderdelen om het voertuig te herstellen
  • het ter beschikking stellen van een vervangwagen (vaak in optie)
  • de verblijfskosten indien je jouw reis wilt verlengen zodat je jouw voertuig terug mee kunt nemen.

Vergeet echter niet dat het om een bijstand en niet om een verzekering gaat. De herstellingen aan jouw voertuig blijven ten laste van jou. Het merendeel van de contracten dekt de landen vermeld op het Europese verzekeringscertificaat, de bekende groene kaart. Het gaat over de landen die deel uitmaken van de Europese Economische Ruimte en enkele landen buiten de EER (Andorra, Zwitserland, Tunesië, Marokko en Turkije).

Het hele jaar door reisbijstand

Er bestaan verschillende formules afhankelijk van jouw reisgewoontes. Je vindt reeds een reisbijstand op jaarbasis, Beste Koop voor een gezin, vanaf € 60. Indien je zelden reist, ga dan na of een tijdelijk contract niet voordeliger uitvalt.

Zelfs indien je slechts twee reizen per jaar onderneemt, is de kans groot dat een jaarcontract interessanter uitvalt dan een tijdelijk contract. Goed om weten : een jaarcontract dekt je ongeacht het aantal reizen dat je onderneemt. Eventuele citytrips of reizen met langere duurtijd zijn ook gedekt. Maar opgelet, de duur van het verblijf in het buitenland blijft beperkt tot 90 of 180 opéénvolgende dagen.